top of page

2+1 kilátópont Tihanyban, amit muszáj látnod

A Tihanyi-félszigeten számos olyan kilátó pont van, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a Balatonra és Tihany környékére!
Szélmarta Sziklák: A Szélmarta-sziklák különlegessége, hogy a félszigetre jellemző alacsony, tompa formákkal ellentétben itt, vad alakzatokkal és viszonylag nagy magasságú sziklákkal találkozhatunk. A sziklataréjok önmagukban is pazar látványnak bizonyulnak, ám tökéletesen szolgálnak pihenőhelyként is, miközben a csodálatos nádas borította Külső-tón és a szemközt található Apáti-hegyen legeltetjük szemeinket.


Csúcs-hegyi kilátópont: Ahogy nevéből is kiderül ez a Tihanyi-félsziget csúcsa a maga 235 méterével. A legrövidebb út a hegyre Sajkodból vezet a csúcsra, mely épp olyan meredek, mint amilyen gyors is. Sziklákkal, kövekkel, szűk ösvényekkel kell megküzdeni, ám a vulkáni eredetű hegy csúcsán tátva marad az ember szája, hisz innen belátni az egész nyugati-medencét.


Óvár (-hegy): Tihany óvárosának közelében lévő, 214 méter magas Óvár, ahol nem csak a kilátás pazar, de a környék legnagyobb és legrégibb épen maradt, a bronzkor végén és a korai vaskorban épült földvárának maradványai is várnak ránk. A hegy könnyedén megközelíthető az Árpád utca felől, aminek a végén tábla irányít az Óvár és a Barátlakások felé. A körübelül fél órányi sétaút közben megtekinthetjük a Külső-tavat is.


159 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page