top of page
Copy of _MG_8775_edited.jpg

Útvonalak

Az Ófaluból induló közepesen nehéz túra az idilli Belső-tó érintésével kúszik fel a legfontosabb gejzírkúpokra, majd a Gejzírmezőn keresztül a félsziget nyugati részén lévő legmagasabb csúcsaira felkapaszkodva, végig pazar kilátást nyújtva a Külső-tó mellett ér vissza a faluba.

11,3 km

4-5 óra

270 m 

Tihany, Ófalu központja, apátság elől. Gépkocsival tavasztól őszig fizetős a parkolás, ingyen, korlátlan időkeretben a falu szélén a sportpálya és temető közötti parkolóban lehet letenni az autót.

tihany-hellotihany-tihanyifélsziget-balaton-balatonfelvidek-turizmus-látnivalok-kirandulas-utvonalak-nagy-kortura.JPG

Barangolás a tihanyi gejzírmezőn

A Tihanyi-félsziget páratlan látnivalóit, egyedülálló földtani értékeit, a gejzírkúpokat fedezzük fel ezen a rövid, könnyű, családi kirándulásnak is ideális körtúrán. A hangulatos Belső-tó partján fekvő Levendula-háztól kapaszkodunk fel a pazar panorámát nyújtó Aranyházhoz, a legnagyobb sziklához, majd a Lóczy Lajos-tanösvényen sorra vesszük a legjellegzetesebb geológiai alakzatokat, végül az árnyas Cser-, majd Kerek-hegyen át megyünk fel a káprázatos kilátást nyújtó Akasztó-dombra, ahonnan már csak pár lépés a Belső-tó.

tihany-hellotihany-tihanyifélsziget-balaton-balatonfelvidek-turizmus-látnivalok-kirandulas-utvonalak-barangolas-a-tihanyi-gejzirmezon.JPG

 6 km

2,5 óra (kényelmes tempóban)

190 m fel, ugyanannyi le

Levendula-ház Látogatóközpont, Tihany, Major u. 67., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelye. Parkolás ingyenes a ház környékén.

Tihanyi kis kör

Káprázatos kilátás, a régmúlt érdekes emlékei, barlanglakások, a legendás Visszhang-domb, hangulatos Balaton part. Rövid, könnyű kirándulás a Tihanyi-félsziget legnépszerűbb helyeit összekötő útvonal, nagyrészt a Lóczy Lajos tanösvényen, az apátság elől kiindulva.

tihany-hellotihany-tihanyifélsziget-balaton-balatonfelvidek-turizmus-látnivalok-kirandulas-utvonalak-tihanyi-kis-kor.JPG

 4,6 km.

 1-1,5 óra, kényelmes tempóban

 120 m

A Tihanyi apátság elől

bottom of page